Barhopping i Sangenjaya

Comments

Add a Comment

street4

Sangenjaya är, precis som grannstadsdelen Shimokitazawa, ett av de mest populära områdena att bo I för unga Tokyobor. Likeheten med Shimokitazawa slutar inte där. Båda stadsdelarna ligger i Setagaya-ku, den till ytan största Tokyokommunen, och båda är fulla med charmiga barer som trängs på smala gator.

street3

I synnerhet området Sankakugai (sankaku betyder triangel och gai betyder gata), som ligger hopklämt mellan två större gator, är ett utmärkt ställe att tillbringa en kväll/natt i. Här hittar du en uppsjö av olika barer med olika teman, där de gemensamma nämnarna är intim atmosfär och låga priser.

Är du hungrig så är Hoshigumi en bra plats att börja på. De har två små barer på varsin sida av en av gränderna. Den andra går under namnet Hoshigumi Fried Kitchen, som namnet antyder är det friterad mat som står i fokus här. Paradrätten vid sidan om kushiage (friterade spett med diverse fyllning) är friterad kyckling. På Hoshigumi är det i stället rå mat och grytor som gäller.

hoshigumi1

Är du mer äventyrligt lagd kanske ett besök på Gasa kan vara något. Stället drivs av ett äldre par, varav maken är licenserad fugu-kock. Fugu är som bekant en av världens giftigaste fiskar. Tillreds den på fel sätt är den dödlig, på ett synnerligen otrevligt vis – du är vid fullt medvetande men funktioner som andning och muskler förlamas helt. Avskräcks du inte av detta rekommenderas ett glas av deras Hirezake – Sake med en torkad och grillad fugu-fena.

gasa3

gasa2

gasa1

Ett annat favoritställe i Sangenjaya är ”Tico Stand Up Please”, en liten ståbar var specialitet är egensmaksatt starksprit. När vi besökte Tico bestod sortimentet av peppargin, koriandergin, kaffewhiskey och brandy med torkad frukt. 500 yen styck för dryckerna, dessutom tillkommer en bordsavgift på 300 yen, men i den ingår fri tillgång på nötter. Riktigt torra nötter som gör dig mer än lovligt törstig, bör kanske tilläggas.

tico2

tico1

Känner du att det här inte räcker, rekommenderas att du även tar en titt på shcemat hos Orbit (http://bar-orbit.com/) En liten klubb/konsertlokal belägen på andra sidan av Setagaya Dori. Här hittar du allt från Jazzkvällar till tv-spelsklubben BitBeats, där du till tonerna av livemixad musik kan spöa upp dina nyfunna vänner i spel som Mario Kart och Street Fighter 2. Orbit har även en podcast med mixar från några av sina många DJ:s (https://soundcloud.com/space_orbit_podcast)

orbit1

orbit2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *