Ameyoko

Comments

Add a Comment

Ameyoko är en av de största utomhusmarknaderna I Tokyo, ja kanske i hela Japan. Området, som sträcker sig längs med Yamanote-linjens spår från Ueno till Okachimachi, uppstod kort efter andra världskriget.

_DSC6658

På den tiden var det i första hand godis som salufördes här. Namnet Ameyoko förmodas vara en förkortning av ”Ameya Yokocho”, ungefär godisbutiksgränden.

Idag är utbudet betydligt större. Ingen verkar veta exakt hur många försäljare som trängs här idag, uppskattningarna varierar från 200 till 500. Utbudet sträcker sig från kläder och smink till färsk fisk och torkad frukt. Försäljarna är så energiska att Hötorget känns som en sömning viskning i jämförelse.

_DSC6723

_DSC6671

Faktum är att det är den ofta så livliga stämningen här som gör att jag inte drar mig för att rekommendera stället, trots att det egentligen är lite väl i turistigaste laget för min smak. Försök dock, om möjligt, att undvika att åka hit på helgen, då de stora folkmassorna gör det till en utmaning att över huvud taget kunna ta sig fram.

_DSC6667

Blir du hungrig rekommenderas ett besök på något av de många små stånd som säljer god snabbmat till väldigt humana priser. Det finns även ett rikt utbud av snacks och sötsaker.

_DSC6695

_DSC6739

Som kuriosa kan även nämnas att Ameyoko är ett av få ställen i Tokyo där det faktiskt är okej att försöka pruta. Jag garanterar inte att det alltid kommer leda till lägre priser, men chansen är i alla fall högre här än någon annanstans i Tokyo.

De flesta butikerna öppnar runt 10 och stänger för dagen mellan klockan 7 och 8. Vissa håller stängt på onsdagar.

_DSC6685 _DSC6665

Du tar dig enklast hit med JR Yamanote-line till antingen Ueno eller Okachimachi station. Även stationerna Naka-Okachimachi och Ueno-Hirokoji på metron ligger i krokarna.

_DSC6748

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *